Az OTP nevében támadnak adathalászok*

"Ismeretlenek az OTP Bank nevével visszaélve küldenek kártékony kódot tartalmazó levelet és csatolmányt" - írja adathalászatról szóló weboldalán az OTP Bank. Tájékoztatásuk alapján a meghamisított emailcímről - otpker@otpbank.hu - küldött levelekhez egy "2020.11.18 Átutalási bizonylat" névre keresztelt csatolmányt csatoltak, ám az nem átutalási bizonylat, hanem egy kártékony programot rejtő tömörített állomány.

"Javasoljuk, hogy a mellékletet semmiképp se nyissák meg. Ha már megtették, ellenőriztessék számítógépüket egy szakemberrel" - írja a bank, ami képernyőképet is közölt a veszélyes állevélről:

*Pontosítás: Cikkünk címében eredetileg, tévesen azt állítottuk, hogy a csalók csak az OTP ügyfeleit támadják. Elnézést.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.