Az OTP nevében támadnak adathalászok*

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Ismeretlenek az OTP Bank nevével visszaélve küldenek kártékony kódot tartalmazó levelet és csatolmányt" - írja adathalászatról szóló weboldalán az OTP Bank. Tájékoztatásuk alapján a meghamisított emailcímről - otpker@otpbank.hu - küldött levelekhez egy "2020.11.18 Átutalási bizonylat" névre keresztelt csatolmányt csatoltak, ám az nem átutalási bizonylat, hanem egy kártékony programot rejtő tömörített állomány.

"Javasoljuk, hogy a mellékletet semmiképp se nyissák meg. Ha már megtették, ellenőriztessék számítógépüket egy szakemberrel" - írja a bank, ami képernyőképet is közölt a veszélyes állevélről:

*Pontosítás: Cikkünk címében eredetileg, tévesen azt állítottuk, hogy a csalók csak az OTP ügyfeleit támadják. Elnézést.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!