Lemond Dorosz Dávid, Karácsony egyik helyettese

politika
2020 november 19., 19:15

Lemond főpolgármester-helyettesi megbízatásáról Dorosz Dávid a Párbeszéd politikusa, mert minden energiájával a kormányváltásra akar koncentrálni, és pártja választási felkészülését vezeti majd a következő másfél évben.

link Forrás

Dorosz mindezt egy Karácsony Gergely főpolgármesternek küldött nyílt levélben hozta nyilvánosságra - amiben az a mosolyogtató, hogy mivel Karácsony a Párbeszéd társelnöke egyben, így Dorosz végül is Karácsony egyik megbizatását egy másikra cseréli, amiről aztán nyilvánosan tájékoztatja Karácsonyt.

A levél alapján a döntést nagy lelkiismereti vívódás előzte volna meg: Dorosz arról ír, hogy mind tudták, küzdelmes munka lesz, és hogy a kormány gáncsolni fogja a munkájukat, de arra a kivéreztetésre, ami ténylegesen következett, nem voltak felkészülve, most viszont döntenie kellett, hogy mi szolgálja nagyobb erővel a kormányváltás ügyét, és végül erre a döntésre jutott.

A nehéz körülmények dacára is sikerült szerinte jobb hellyé tenni a fővárost, aki eredményei között említi a „Hűsítő Budapest” akciót, a pesti fonódó első ütemét és az M3-as zajvédőfalát.

„Amint tudod, a Párbeszéd felkért, hogy újonnan megválasztott elnökségi tagként legyek az országgyűlési választási felkészülés vezetője” - írja Dorosz saját pártelnökének címzett nyílt levelében, és ezért 2020. december 31-ével lemond főpolgármester-helyettesi posztjáról.

„Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy felkérésedre főpolgármester-helyettesként Budapestért dolgozhattam. (...) Kérem, fogadd el döntésemet. Barátságunk a régi, szövetségünk változatlan. Köszönöm, hogy főpolgármester-helyettesként, vállt-vállnak vetve Veled dolgozhattam közös céljainkért, az európai demokratikus Magyarországért, és egy zöldebb, igazságosabb Budapestért. Máshol, más szerepben, de fikarcnyit sem engedek ezekből a célokból” - áll a levél utolsó bekezdésében.