Merkel másfél órán keresztül válaszolt élőben az ápolók és a hozzátartozók panaszaira

külföld
2020 november 19., 13:38
photo_camera Fotó: welt.de / youtube

Csütörtök délután második heti online fogadóóráját tartotta meg Berlinben Angel Merkel német kancellár a koronavírus második hulláma idején.

Merkel, amikor épp nincs pandémia, rendszeresen tart fórumokat országszerte, de mivel már hónapok óta nem áll módjában személyes diskurzust létesíteni az állampolgárokkal, nemrég heti online fogadóórák megtartása mellett döntött.

Múlt héten fiatal munkavállalókkal és gyakornokokkal beszélgetett egy videókonferencia keretében az oktatási rendszer problémáiról, a munkakeresés nehézségeiről és általában arról, hogy milyen a munkaerőpiac állapota Németországban. Az adás elején elhangzott, hogy a kérdezők egyes szakszervezeteken keresztül jelezhették igényüket a részvételre.

link Forrás
link Forrás

Most csütörtökön a koronavírus idején különös terhelésnek kitett ápolókon, gondozókon és betegeken volt a sor. Egyes gondozók és hozzátartozók, akik perceken keresztül sorolták, hogy mi okoz számukra nehézséget; akadt, aki köszönetet mondott a kormány fáradozásaiért, más kritikus volt, amiért nem kapnak elegendő támogatást azok, akik már eleve beteg hozzátartozókat ápolnak.

Összesen 14-en kapcsolódtak be a beszélgetésbe. A végén a kancellár elmondta azt is, hogy a beszélgetés jelentőségét az adta, hogy akik nem betegek, és nem kell másokat ápolniuk, azok is tisztában legyenek vele, hogy mivel küzdenek ma tömegek az országban.