Milliárdos árbevételű céget ajándékozott a kormány a Szeged-Csanádi Egyházmegyének

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ingyen adja át a magyar állam a Katolikus Egyház Szeged-Csanádi Egyházmegyéjének a Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt.-t, jelent meg a határozat a Magyar Közlöny szerdai számában. A SZEFO Zrt. éves árbevétele egymilliárd forint, adózott eredménye évek óta 10-20 millió forint között mozog.

Kiss-Rigó László szeged-csandi megyés püspök megáldja Teleki Pál szegedi szobrát. A kormánybarát egyházi előjáró egyházmegyéje szerdán milliárdos árbevételű céget kapott ajándékba az államtól.Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

A Közlönyben közzétettek szerint a cég részvényeit ingyenesen adják át a Szeged-Csanádi Egyházmegyének, amit a kormány migránsellenes kampányait hevesen támogató Kiss-Rigó László püspök vezet. A kormány határozata alapján az egyházmegye a következő 15 évben legfeljebb miniszteri engedéllyel adhatja el a SZEFO Zrt.-t. (Via HVG)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!