Milliárdos árbevételű céget ajándékozott a kormány a Szeged-Csanádi Egyházmegyének

politika
2020 november 19., 07:12

Ingyen adja át a magyar állam a Katolikus Egyház Szeged-Csanádi Egyházmegyéjének a Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt.-t, jelent meg a határozat a Magyar Közlöny szerdai számában. A SZEFO Zrt. éves árbevétele egymilliárd forint, adózott eredménye évek óta 10-20 millió forint között mozog.

Kiss-Rigó László szeged-csandi megyés püspök megáldja Teleki Pál szegedi szobrát. A kormánybarát egyházi előjáró egyházmegyéje szerdán milliárdos árbevételű céget kapott ajándékba az államtól.
photo_camera Kiss-Rigó László szeged-csandi megyés püspök megáldja Teleki Pál szegedi szobrát. A kormánybarát egyházi előjáró egyházmegyéje szerdán milliárdos árbevételű céget kapott ajándékba az államtól. Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

A Közlönyben közzétettek szerint a cég részvényeit ingyenesen adják át a Szeged-Csanádi Egyházmegyének, amit a kormány migránsellenes kampányait hevesen támogató Kiss-Rigó László püspök vezet. A kormány határozata alapján az egyházmegye a következő 15 évben legfeljebb miniszteri engedéllyel adhatja el a SZEFO Zrt.-t. (Via HVG)