Tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek az ország keleti felében

Csütörtök virradóra sűrű köd borította be Magyarországot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése alapján ez a sűrű köd az ország keleti részén, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyék kivételével tartóssá is válhat, vagyis ma Budapesttől Debrecenig, Miskolctól Békéscsabáig ne számoljanak napsütéssel.

Az ország északnyugati csücskében, Győr-Moson-Sopron megéyben a ködöt hamar kisöpri majd a viharos szél, itt ezért a meteorológia a 60-70 km/h-t meghaladó széllökések miatt adott ki figyelmeztető előrejelzést.

Ahol nem válik tartóssá a köd, ott egész szép, novemberhez mérten kifejezetten kellemes, inkább kora-, mintsem késő őszi időnk lesz napsütéssel, 7-13 fok közötti csúcshőmérséklettel. Egészen késő délutánig, amikor északnyugat felől felhősödés kezdődik, és egyre többfele lesz eső, záporeső. (Via Met.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.