Üres zsebből utalt háromszázmilliárd forintot önmagának a kormány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

297,228 milliárd forintot csoportosított át szerdai határozatával a kormány a Gazdaságvédelmi alapból a pénzügy- és a külügyminisztériumnak beruházási programokra, írja a Portfolio, hozzátéve, hogy ezzel az alap terhére kifizetett összegek meghaladták a 2379 milliárd forintot. Ami sajátos, mert az alapot eredetileg csupán 923 milliárd forinttal töltötték fel, vagyis eddig hét hónap alatt már a 2,5-szeresét fizették ki annak, amire fedezetük volt: a lap számításai szerint eddig több mint 2379 forintot.

A kormány a Portfolio beszámolója szerint az általános költségvetési tartalék terhére 17,4 milliárd forintot, a Járvány Elleni Védekezési Alap terhére 2,7 milliárd forintot, a Központi Maradványelszámolási Alap terhére 6 milliárd forintot költött el szerdai határozatában.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!