A Fox műsorvezetője felvetette, hogy Trumpról nevezhetnék el a koronavírus-oltást

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Geraldo Rivera, a Fox News híres riporter-műsorvezetője a nézők kedvéért saját magán szemléltette a populizmus-túladagolás mellékhatásait. Rivera egy beszélgetés közben ugyanis egyszer csak felvetette, hogy mi lenne, ha a korovírus-oltást Donald Trumpról neveznék el “a trump”-nak. 

Gyorsan példamondatokat is fabrikált a reményei szerint pár év alatt köznévvé váló, új jelentést kapó trump szó használatára. Úgyis mint “téged betrumpoztak már? Igen,  megkaptam a trumpot.”

Külön vicces, hogy az ötlet nemcsak abszurd, de eleve az elnök egyik átlátszó hazugságára épül. Rivera ugyanis azért nevezné el a vakcinát Trumpról, mert az elnök a múlt héten arról nyilatkozott, hogy a Pfizer gyógyszergyár az általa elindított központi állami akció, a Operation Warp Speed támogatásának jóvoltából tudott rekordgyorsan működő vakcinát fejleszteni. Csakhogy ez annyira nem igaz, hogy a Pfizer közismert módon visszautasította az állami segítséget, nem vett részt az OWS-programban és a cég pénzét kockáztatva állt össze a vakcinát eredendően kifejlesztő német BioNTech-hel a termék letesztelésére és tömeggyártására. A BioNTech-Pfizer együttműködés eleve már az emberkísérleteknél tartott, amikor Trump egyáltalán meghirdette a támogatási programját. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!