Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

A legnagyobb magyar járványtagadó azt ígérte, hogy letesztelteti magát

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Rendszeresen elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A napokban terjedni kezdett az internet különböző bugyraiban, hogy a magára előszeretettel doktorként hivatkozó, végzettsége szerint gyógyszerész, korábban orvoslátogatóként és kamupártalapítóként dolgozó Gődény György, a hazai járványszkeptikus szcéna meghatározó alakja maga is koronavírusos.

Gődény az Index megkeresésére tagadta, hogy megfertőződött, bár természetesen erről kevés fogalma lehet, mert tesztet nem végzett magán. Ám a lap újságírójának végül megígérte, hogy bejelentkezik egy PCR-tesztre. Igaz, ehhez gyorsan hozzá is tette, hogy "akkor csinálok a PCR-teszttel pozitív eredményt, amikor akarok. Ki kell kérni a görbét, és 37 ciklus felett úgyis álpozitív lesz", amit egy laikus a szakzsargonnak tűnő, minden értelmet nélkülöző kifejezések miatt akár tudományos kijelentésnek is gondolhat.

Később, amikor az Index arról érdeklődött, hogy mikor fogja megcsináltatni a tesztet, azt ítta, hogy annak a doktor barátjának, akiben bízik, valami közbe jött, ezért csak hétfőn délután tudja megcsináltatni a tesztet.


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.