Koronavírus-számok Magyarországon 11.27.
Elhunytak + 135 Σ 4 364
Kórházban + 54 Σ 7 591
Fertőzöttek + 6 393 Σ 198 440
Tesztek + 21 006 Σ 1 601 203

A legnagyobb magyar járványtagadó azt ígérte, hogy letesztelteti magát

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A napokban terjedni kezdett az internet különböző bugyraiban, hogy a magára előszeretettel doktorként hivatkozó, végzettsége szerint gyógyszerész, korábban orvoslátogatóként és kamupártalapítóként dolgozó Gődény György, a hazai járványszkeptikus szcéna meghatározó alakja maga is koronavírusos.

Gődény az Index megkeresésére tagadta, hogy megfertőződött, bár természetesen erről kevés fogalma lehet, mert tesztet nem végzett magán. Ám a lap újságírójának végül megígérte, hogy bejelentkezik egy PCR-tesztre. Igaz, ehhez gyorsan hozzá is tette, hogy "akkor csinálok a PCR-teszttel pozitív eredményt, amikor akarok. Ki kell kérni a görbét, és 37 ciklus felett úgyis álpozitív lesz", amit egy laikus a szakzsargonnak tűnő, minden értelmet nélkülöző kifejezések miatt akár tudományos kijelentésnek is gondolhat.

Később, amikor az Index arról érdeklődött, hogy mikor fogja megcsináltatni a tesztet, azt ítta, hogy annak a doktor barátjának, akiben bízik, valami közbe jött, ezért csak hétfőn délután tudja megcsináltatni a tesztet.


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!