Az Origo szerint ingyenessé tenné a kormány a parkolóházakat a kijárási tilalom idején

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kormány arra készül, hogy a kora esti óráktól reggelig egy megadott időintervallumra lehetővé teszi, hogy a parkolóházakban is ingyenesen lehessen parkolni, ezt írja meg nem határozott információkra hivatkozva az Origo. A kormányhoz elég közeli portál szerint az erről szóló rendelet valószínűleg a hétvégén jelenik meg. 

Nem a kormány lenne az első, akinek felmerült ez az ötlet a fejében.  Karácsony Gerely budapesti főpolgármester csütörtökön egy hosszú Facebook bejegyzésben panaszkodott arra, milyen káros hatásai vannak annak, hogy a kormány a járványra hivatkozva ingyenessé tette a parkolást a fővárosban. 

Ebben a főpolgármester arra kérte az állami intézményeket, bevásárlóközpontokat, áruházláncokat, hogy a a kijárási korlátozások idejére, este 7 és reggel 6 között tegyék ingyenessé a parkolóikat és mélygarázsaikat.  Mint Karácsony írja, "ezt egyébként rendkívüli felhatalmazásával élve a kormány is elrendelheti, hasonló határozottsággal, ahogyan azt az ingyenes parkolással tette."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!