Csúszik a pedagógusok 500 ezer forintos juttatásának kifizetése

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A hátrányos helyzetű településeken dolgozó pedagógusoknak bár Kásler Miklós novemberre ígérte a bruttó 500 ezer forintos juttatást, később fogják csak megkapni, írja a Népszava.

Még nem érkeztek meg a plusz juttatások a pedagógusoknak, amivel a kormány a digitális munkarendben tett erőfeszítéseiket jutalmazná, ezért a Népszava megkereste Emberi Erőforrások Minisztériumának szaktárcáját, akik azt válaszolták, hogy a kifizetések két részletben fognak érkezni, várhatóan decemberben és februárban.

Az uniós finanszírozású projektre nem volt kötelező jelentkezni, de a minisztérium szerint mintegy tízezer pedagógus jelezte igényét a juttatásra.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint a juttatást nem csak a hátrányos helyzetű területeken dolgozó pedagógusnak kellene megkapnia, hanem minden tanárnak, aki az online oktatásban részt vett. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!