Egy pizzázóban dolgozó covidos férfi hazugsága miatt zárták le Dél-Ausztráliát

külföld
2020 november 20., 09:38

November 18-tól rendeltek el szigorú lezárást Dél-Ausztráliában, de mindez elkerülhető lett volna, ha az igazat mondja egy pizzázóban dolgozó férfi, akinek pozitív lett a koronavírustesztje. A kontaktkutatás során azt mondta, csak pizzáért ment a pizzázóba, ahol az egyik dolgozóról kiderült, hogy koronavírusos. A hatóságok megijedtek, hogy ebben az esetben rengeteg más ember is hasonló módon elkaphatta a vírust, így a biztonság kedvéért elrendeltek egy hatnapos lezárást.

Most viszont kiderült, hogy a férfi, aki egyébként biztonsági őrként dolgozott egy hotelben, nemcsak pizzáért ment a pizzázóba, hanem másodállásban ott is dolgozott, vagyis elég sok időt töltött összezárva a másik ott dolgozó, koronavírusos emberrel ahhoz, hogy megfertőződjön.

A hír hallatán Dél-Ausztrália szövetségi állam miniszterelnöke, Steven Marshall úgy fogalmazott, „enyhe kifejezés, hogy majd' felrobban a dühtől”, amiért „egyetlen ember önző cselekedete miatt egy egész állam, rengeteg ember, család és vállalkozás került nehéz helyzetbe”. Marshall elmondta, nem rendeltek volna el ilyen szigorú lezárásokat, ha tudják, hogy a férfi miként fertőződött meg, de szerinte az akkori információik alapján ez volt a lehető legjobb döntés.

(Guardian)