Kannibalizmus miatt vettek őrizetbe egy férfit Berlinben

A berlini rendőrség szexuális hátterű gyilkossággal és kannibalizmussal gyanúsít egy 41 éves férfit, akit azután vettek őrizetbe, hogy november elején egy parkban megtalálták a még szeptemberben eltűnt Stefan T. csontjait. A rendőrség megerősítette, hogy a kannibalizmus gyanúja is felmerült, mivel a megtalált csontokon már egyáltalán nem volt hús.

A Bild információja szerint a gyanúsított egy középiskolai tanár, aki chaten hívta találkozóra az áldozatot a lakására. A nyomozók a férfi keresési előzményei alapján arra jutottak, hogy nem csak randikat keresett az internetet, hanem a kannibalizmus után is érdeklődött. 

A rendőrség kutyával kereste az áldozat maradványait Berlinben.Fotó: -/Picture-Alliance via AFP

2001-ben szintén Berliben történt az az eset, amikor egy 39 éves férfi kasztrált, megölt, majd feldarabolt egy 43 éve smérnököt. Az áldozat korábban egy kamera előtt állítólag beleegyezett, hogy ezt tegyék vele. Végül az elkövetőt 2006-ben életfogytiglani börtönre ítélték. (Tagesspiegel)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.