Meghalt az intenzíves nagypapa, aki 14 éven át minden kedden és csütörtökön ott volt a beteg és koraszülött gyerekeknek

külföld
2020 november 21., 06:24

„Megnyugtató volt a jelenléte a gyerekek számára. Mindig ott volt, hogy átölelje őket, ha a szülők vagy a rokonok nem tudtak ott lenni” - mondják David Deutchmanről, aki tizennégy éven át önkénteskedett nyugdíjasként egy atlantai kórházban beteg és koraszülött gyerekek közt.

photo_camera Fotó: Youtube/Today

A nővérek szerint egyszer sem fordult elő, hogy a karjaiban sírni kezdett volna egy baba. Intezíves nagypapaként emlegették, az utóbbi években tévériportokban is szerepelt, valósággal rajongtak érte, derül ki a CNN beszámolójából.

Annyira, hogy amikor Deutchmant negyedik fázisú hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták, a kórház dolgozói autós felvonulást szerveztek a háza elé léggömbökkel, szívecskékkel és jókívánságokkal.

link Forrás

A férfi minden kedden és csütörtökön ott volt a gyerekeknek, de tizenhét nappal a diagnózist követően, november 14-én, 86 évesen meghalt. „Remélem, hogy azoknak a szülőknek, akik elvesztették a gyereküket, némi megnyugvást ad a tudat, hogy az intenzíves nagypapa tárt karokkal várja, és megnyugtatja őket” - mondta a kórház egyik ápolója.