Ha Kanadában jár, semmiképp se engedje, hogy jávorszarvasok nyalogassanak sót az autójáról

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kanadai Alberta tartományban található Jasper városa felhívást intézett a Jasper Nemzeti Park területén áthaladó autósokhoz, amit fontos, hogy a 444 olvasói is fejben tartsanak, ha egyszer, ha ennek az egész járvány-mizériának vége, arra a környékre vetődnek.

Ne hagyják, hogy a nemzeti park területén élő jávorszarvasok lenyalogassák az útról felcsapódott sót a kocsijuk kerekéről, oldaláról!

„Köszi, de mire oda jutok, biztos elfelejtem!” - mondják most biztosan többen, jogosan. De aggodalomra semmi ok, a jasperi hatóságok biztosra mentek ezekkel a méretes napelemes digitális figyelmeztető táblákkal:

A Jasper Nemzeti Park munkatársa azt mondta a CNN-nek, a jávorszarvasok az utóbbi években rászoktak, hogy a számukra szükséges sómennyiség egy részét a park területén található sós tavak vizének fogyasztása mellett az autókra verődött útszóró só nyalogatásával vigyék be a szervezetükbe. Az autósok sokszor direkt azért állnak le a nemzeti park útjainak szélére, hogy a kocsiban ülve csemegézés közben megfigyelhessék az állatokat.

Ezzel azonban azt idézik elő, hogy a jávorszarvasok fokozatosan hozzászoknak az autók közelségéhez, és sokkal bátrabban merészkednek majd az utakra, így a jávorszarvas-gázolások gyakorisága is megnőhet.

Steve Young, a nemzeti park szóvivője azt tanácsolja, a populáció és persze az autósok védelmében inkább mindenki guruljon odébb, amint meglátja, hogy egy jávorszarvas közelít a járművéhez.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!