Közel 70 ezer embert vizsgáltak meg a szlovákiai tesztelés harmadik körében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A szlovák honvédelmi miniszter közlése szerint a tömeges tesztelés harmadik körében szombaton 68 888 antigén tesztből 1366 lett pozitív azon a 458 településen, ahol vizsgálták az embereket.  A pozitív tesztek aránya 1,98 százalék volt. 

Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

Jaroslav Naď szerint az alacsony részvétel azt eredményezi, hogy a pozitívan teszteltek aránya az egyes községekben magasabb. A tesztelésre ugyanis inkább azok mennek el, akikben felmerült a gyanú, hogy esetleg pozitívak lehetnek. (Paraméter)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!