Rogán Antal volt helyettes államtitkára ül a Nemzeti Koncessziós Iroda élére

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Csonka Ernő lett a szeptemberben létrehozott Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI) elnöke -vette észre a kormányzati portálon a Privátbankár.

Az NKI a Miniszterelnöki Kabinetiroda háttérintézménye, fő feladata pedig a kaszinó-koncessziós szerződések megkötése lesz. A kaszinók kizárólagos állami gazdasági tevékenységnek számító üzemeltetési jogát eddig a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium kezelte, és engedte át a koncessziós pályázatok nyerteseinek. A pályázat kiírása, a nyertes kiválasztása és a szerződés megkötése ezután a Nemzeti Koncessziós Iroda feladata lesz, a szerződésekre Rogán Antal szignójának kell majd rákerülnie.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda gyakorlatilag házon belülről hozott vezetőt az új hivatal élére. Csonka Ernő ügyvédről az írja a Privátbankár, hogy 2015 decemberétől 2016 novemberéig, lemondásáig volt a Miniszterelnöki Kabinetiroda gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára. De korábban két másik minisztériumban is helyettes államtitkárként dolgozott, illetve a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) elnöke is volt.

A szerencsejáték-koncessziós pályázat kiírására, elbírálására és a koncessziós szerződés megkötésére még a 2022-es országgyűlési választás előtt sor kerülhet, az új kaszinós szerződések pedig akár 2034-ig érvényesek lehetnek.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!