Rogán Antal volt helyettes államtitkára ül a Nemzeti Koncessziós Iroda élére

2020 november 22., vasárnap 14:13

Csonka Ernő lett a szeptemberben létrehozott Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI) elnöke -vette észre a kormányzati portálon a Privátbankár.

Az NKI a Miniszterelnöki Kabinetiroda háttérintézménye, fő feladata pedig a kaszinó-koncessziós szerződések megkötése lesz. A kaszinók kizárólagos állami gazdasági tevékenységnek számító üzemeltetési jogát eddig a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium kezelte, és engedte át a koncessziós pályázatok nyerteseinek. A pályázat kiírása, a nyertes kiválasztása és a szerződés megkötése ezután a Nemzeti Koncessziós Iroda feladata lesz, a szerződésekre Rogán Antal szignójának kell majd rákerülnie.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda gyakorlatilag házon belülről hozott vezetőt az új hivatal élére. Csonka Ernő ügyvédről az írja a Privátbankár, hogy 2015 decemberétől 2016 novemberéig, lemondásáig volt a Miniszterelnöki Kabinetiroda gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára. De korábban két másik minisztériumban is helyettes államtitkárként dolgozott, illetve a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) elnöke is volt.

A szerencsejáték-koncessziós pályázat kiírására, elbírálására és a koncessziós szerződés megkötésére még a 2022-es országgyűlési választás előtt sor kerülhet, az új kaszinós szerződések pedig akár 2034-ig érvényesek lehetnek.