Rogán Antal volt helyettes államtitkára ül a Nemzeti Koncessziós Iroda élére

Csonka Ernő lett a szeptemberben létrehozott Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI) elnöke -vette észre a kormányzati portálon a Privátbankár.

Az NKI a Miniszterelnöki Kabinetiroda háttérintézménye, fő feladata pedig a kaszinó-koncessziós szerződések megkötése lesz. A kaszinók kizárólagos állami gazdasági tevékenységnek számító üzemeltetési jogát eddig a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium kezelte, és engedte át a koncessziós pályázatok nyerteseinek. A pályázat kiírása, a nyertes kiválasztása és a szerződés megkötése ezután a Nemzeti Koncessziós Iroda feladata lesz, a szerződésekre Rogán Antal szignójának kell majd rákerülnie.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda gyakorlatilag házon belülről hozott vezetőt az új hivatal élére. Csonka Ernő ügyvédről az írja a Privátbankár, hogy 2015 decemberétől 2016 novemberéig, lemondásáig volt a Miniszterelnöki Kabinetiroda gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára. De korábban két másik minisztériumban is helyettes államtitkárként dolgozott, illetve a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) elnöke is volt.

A szerencsejáték-koncessziós pályázat kiírására, elbírálására és a koncessziós szerződés megkötésére még a 2022-es országgyűlési választás előtt sor kerülhet, az új kaszinós szerződések pedig akár 2034-ig érvényesek lehetnek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.