Rablázadás volt a Kozma utcai börtönben

Az őröknek könnygázt kellett bevetniük, hogy megfékezzék azt a három rabot, akik lázadást rendeztek a Kozma utcai börtönben, írja Bors. A lap szerint először csak kiabálni kezdtek, majd mikor az őrök megkérték őket, hogy hallgassanak, az ágyaikat T-alakba rendezve eltorlaszolták a bejáratot,majd nekifeszültek a torlasznak, hogy senki ne mehessen be, és trágár módon óbégattak az oda érkező biztonsági osztályvezetővel is.

Az őrök végül betörték a cella kémlelőnyílását, ahol könnygázt dobtak be a szobába, miközben társaik leszerelték az ajtópántokat. Ekkor a rabok közül ketten a beszivárgó gáz ellenére megpróbálták megütni az őröket.

Az ügyészség kettejüket mint többszörös visszaesőt, erőszakos fogolyzendülésben részvétellel, harmadik társukat, mint visszaesőt, fogolyzendüléssel vádolja.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.