Rágyújtották a házat egy kisfiúra és a nagyszüleire

A rendőrség ügyeletére hajnali 3 órakor érkezett bejelentés, hogy a főváros XV. kerületében, a Pázmány Péter utcában egy épület kigyulladt. A segélyhívásra hét egység indult a helyszínre.

A rákospalotai járőrök 4 perc alatt az égő házhoz értek, ahol a tetőről egy kisfiú segélykiáltását hallották. A járőrök a 12 éves gyereket levették a tetőről, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Az égő épületből pár perccel később tűzoltók eszméletlen állapotban egy nőt és egy férfit hoztak ki: a kisfiú nagyapja a helyszínen, a nagyanyja a kórházban vesztette életét.

Felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a BRFK Életvédelmi Osztály több emberen elkövetett emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást. Azonosították a tűz okozásával gyanúsítható 51 éves M. Andrást, akit november 23-án délben Újpesten elfogtak. Az elszámoltatása folyamatban van. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.