A francia belügyminiszter szerint felkavaró volt látni, ahogy a rendőrök felszámoltak egy illegális menekülttábort

Hétfőn este a párizsi Place de la Republique-on aktivisták körülbelül 450 sátrat állítottak fel, a tábort felállító Utopia 56 nevű szervezet rendszeresen hasonló akciókkal segít azokon az otthontalan bevándorlókon, akik az Egyesült Királyságba, Calais felé mennek Párizson keresztül. A sátrakat szinte azonnal megtöltötték a menekültek, nem sokkal később azonban megérkeztek a rendőrök, akik elkezdték lebontani a sátrakat, a tömeget pedig gumibottal és könnygázzal oszlatták.

Fotó: Jerome Gilles/NurPhoto via AFP

„Felkavaró volt látni a Place de la République-on épült illegális menekülttáborról készült képek egy részét. Részletes jelentést kértem a történtekről a rendőrségtől. Miután megkaptam a jelentést, intézkedni fogok”

– kommentálta a történteket Gérald Darmanin francia belügyminiszter.

A történtekről felvételek készültek, ez pedig most azért is érinti rosszul a francia kormányt, mert épp egy olyan törvényt szeretnének elfogadtatni, ami bizonyos helyzetekben tiltaná a rendőrökről készült felvételek nyilvános terjesztését

Fotó: Jerome Gilles/NurPhoto via AFP

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.