Egy cég, ami lemond a black fridayes profitról a fenntarthatóság javára

hirdetés
2020 november 24., 08:02
ad

November 27-én pénteken egy napra leáll a megszokott élet a Mountex birodalmában: minden boltjuk, irodájuk, ügyfélszolgálatuk és raktáruk bezár, hogy a munkatársaik helyette belevethessék magukat a természetbe.

A túrázók és természetjárók kedvelt bolthálózatában nem egyszerűen csak szabadnapot kapnak a munkatársak, hanem ezzel a lépéssel akarják felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora károkat okoz bolygónknak a Black Friday napja.

Ezen a pénteken ugyanis világszerte rengeteg üzlet hirdet akciókat, arra biztatva mindenkit, hogy vásároljanak meg minél több dolgot. Akkor is, ha azokra a dolgokra nincs is tényleges szükségünk. És ma már elég pontosan lehet tudni, hogy a túlfogyasztás milyen nagy mértékben felelős a természeti értékeink tönkretételéért.

A Mountexnél ezért úgy döntöttek, hogy példát mutatnak, és kiszállnak ebből a felhajtásból. Csapatuk sportolókból, túrázókból, természetkedvelőkből áll, így állásfoglalásuk szerint fontos számukra a fenntarthatóság kérdése:

„Mindannyiunk meggyőződése, hogy a Föld, a természet lerombolása, a fogyasztói társadalom túlzásai, a mértéktelen pazarlás, környezetszennyezés, és a szemét felhalmozása visszafordíthatatlan következményekkel járnak, amiről nem elég beszélni, tenni kell ellene. Ennek szellemében éljük mindennapjainkat, emiatt hoztuk létre Javítósarok szolgáltatásunkat és ez az oka a döntésünknek is, miszerint 2020. november 27-én Black Friday napján nem hogy nem készülünk akciókkal, de az összes boltunkat bezárjuk egy napra és mindannyian kimegyünk a természetbe!”

A személyes kiállás mellé egy kampányt is indítottak, #szabadbanszabadon néven, melyhez bárki csatlakozhat, aki szintén fontosnak érzik ezeket a szempontokat.

A Mountex ugyanis arra biztat mindenkit, hogy november 27-én pénteken, és a rákövetkező hétvégén menjenek ki a természetbe, merüljenek el a csodáiban (kalandozás közben persze ügyelve a csendre és a tisztaságra), és ha van kedvük, készítsenek egy számukra kedves fotót, amit aztán a közösségi oldalakon a #szabadbanszabadon hashtaggel osszanak meg, hogy kiderüljön, hányan vannak, akik hasonló értékeket képviselnek.

A Mountex emellett hat tanácsot is összeállított azoknak, akik vásárlóként szeretnének tenni a fenntarthatóbb jövőért:

  • NE VÁSÁROLJ olyan termékeket feleslegesen, amelyekre NINCSEN SZÜKSÉGED, csak azért mert olcsó.
  • Ha új felszerelésre van szükséged, a rövid élettartamú, silány termékek helyett VÁLASZD a tartós, minőségi, lehetőleg fenntartható és etikus forrásból származóakat.
  • Ha felszerelésed megsérül, NE DOBD KI, amíg az JAVÍTHATÓ, hozd el Javítósarkunkba és hosszabbítsd meg az élettartamát.
  • MUTASS PÉLDÁT másoknak, tanítsd meg gyermekeidnek milyen lépéseket tehetnek ők is a fenntarthatóbb jövőért.
  • Figyelj a környezetedre, ne szemetelj, és élj úgy, hogy minél kisebb legyen ökológiai lábnyomod a Földön.
  • CSATLAKOZZ a Mountex mozgalomhoz, MENJ KI A TERMÉSZETBE és mutasd meg mindenkinek, hogy te melyik sorba állsz be! - használd a #szabadbanszabadon hashtaget, lássuk hányan tették meg az első lépést velünk!

További részletek a Mountex #szabadbanszabadon oldalán.

link Forrás