Marad a hideg és a köd

Közép-Európa felett anticiklon épült ki, ami a Földközi-tenger időjárására is hatással van. De amíg a tengerpartokhoz közel több órás napsütés és 15 fokot meghaladó csúcshőmérséklet a jellemző, addig a szárazföld belsőbb részein (főleg a völgyekben, medencékben) köd és alacsony szintű rétegfelhőzet képződött, ami tartósan megmarad, és kevéssel 0 fok körüli hőmérsékleten konzerválódik a hideg, nyirkos levegő.

Szerda estig a Kárpát-medencében élőkre is ez vár, csak kevés helyen süthet ki a nap. A derült területeken is köd, illetve rétegfelhőzet képződik, és szerdán túlnyomóan borult, ködös idő várható, csak néhol lehet felszakadozás. Szitálás, éjszaka ónos szitálás bárhol előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél.

Talaj menti köd a felvidéki Óbást közeléből fotózva 2018. október 6-án.Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és 1 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között lehet. (OMSZ via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.