Elfogott a mexikói rendőrség egy férfit, aki kitervelhette a mormon család lemészárlását

Elfogta a mexikói rendőrség Chihuahua államban azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő tervelte ki egy mormon család tagjainak tavalyi meggyilkolását, tudatta a helyi ügyészség szerdán.

A csak Roberto N.-ként azonosított férfit két társával együtt vették őrizetbe hétfőn. A helyi sajtó szerint a férfi a La Línea, a Juárez kartell fegyveres csoportjának helyi vezetője. Velük együtt már 17 gyanúsítottat vettek őrizetbe az ügyben.

Tavaly novemberben a LeBaron mormon család kilenc tagját lőtték agyon fegyveresek, hat gyereket és három nőt. A hatóságok szerint a gyilkosság hátterében a La Línea és a Los Salazar kartell közötti háborúskodás áll, de az nem világos a rendőrség számára, hogy a mormon nőknek és gyerekeknek ehhez mi közük volt.

A Chihuahuával szomszédos Sonora államban több száz mormon él, akiknek ősei mintegy száz évvel ezelőtt telepedtek le Mexikóban. Az áldozatok mexikói-amerikai kettős állampolgárok voltak.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.