Az Amazon szervereinek leállása miatt több ezer porszívó is leállt az USA-ban

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

"Nem... tudok porszívózni... mert leállt a US-east-1" - írta Twitterén Geoff Belknap, a LinkedIn információbiztonsági főnöke, amire egyből meg is kapta a válaszként egy másik tweeterezőtől, hogy "Isten hozott a jövőben". Belknap, és még több tízezer felhasználó, aki hálózatra kötött berendezéssel okosította az otthonát, szerda este megtapasztalhatta a hálózatra kötöttség árnyoldalait is: az Amazon szerverének leállása miatt okoseszközök sora bénult le az Egyesült Államok keleti partvidékén. Például a Roomba porszívók, amik ugyan egy gombnyomással beüzemelhetők ilyen esetben is, de hálózati csatlakozás hiányában a programozott takarításokat nem tudták elvégezni, mert az ezekhez szükséges adatokat a felhőben tárolják. Például azokat a térképeket is, amelyek megmutatnák nekik, hogy melyik szobákban kéne takarítaniuk.

A porszívó kiesése még csak a kisebbik kellemetlenség volt, több ezer felhasználónál a csengő romlott el. Már azoknál, akik az Amazon Ring nevű okoscsengőjét használják. A kimaradás az Amazon Web Services két nagy felhasználóját, a Photoshop gyártóját, az Adobet, illetve az Amazon-tulajdonos Jeff Bezos újságját, a Washington Postot is érintették. (Via BBC)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!