Maradona koporsójánál szelfiző gyászhuszárok miatt tört ki botrány Argentínában

GYÁSZ
2020 november 27., 19:25

Csütörtökön eltemették a szerdán elhunyt futball legendát, Diego Maradonát, péntekre viszont botrány tört ki a temetés körülményei miatt. Kiderült ugyanis, hogy temetés lebonyolítására felbérelt dolgozók mosolygós szelfiket készítettek Maradona koporsójával és földi maradványaival.

A közösségi médiában terjedő képeken egy férfi mosolyogva, feltartott hüvelykujjal, mögötte pedig két másik férfi áll Maradona felnyitott koporsója mellett. A fotókat valószínűleg még azelőtt készítették, hogy a koporsót a Buenos Aires-i elnöki palotába szállították volna, ahol a legendás focista ravatala volt.

A megbízott temetkezési vállalkozó, Matías Picón azt mondta, nem ismerte korábban a három férfit, akiket alkalmi munkásként vettek föl, hogy segítsenek szállítani a nehéz cédrusfa koporsót. Picón az argentin sajtónak azt nyilatkozta, hogy az eset nagyon megrázta őt és a családját is, és Maradona volt feleségét is felhívta, hogy mélységesen bocsánatot kérjen.

"A 75 éves apám sír, én is sírok, a bátyám sír. Teljesen össze vagyunk törve" - nyilatkozta a temetkezési vállalkozó. Maradona ügyvédje, Matías Morla azt nyilatkozta, hogy kiderítette, ki volt az a "szemétláda" aki mosolyogva szelfizett a koporsónál és jogi lépéseket fog tenni.

A szerdán 60 éves korában szívrohamban elhunyt Maradonát privát szertartás keretében temették el Buenos Airesben. Argentinában csütörtöktől három napos nemzeti gyászt hirdettek. Hogy hogyan búcsúztak a világhírű focistától a rajongói, arról itt gyűjtöttünk össze képeket. (Guardian)