Koronavírus-számok Magyarországon
Elhunytak NaN Σ NaN
Kórházban NaN Σ NaN
Fertőzöttek NaN Σ NaN
Tesztek NaN Σ NaN
Oltottak NaN Σ NaN
A legújabb trendek

Pikó András: Kínzó, gyötrelmes érzés, pláne úgy, hogy halálfélelmed van

2020 november 27., péntek 9:58

„Úgy jöttem ki a kórteremből, hogy ide nekem a világot. Mire az autóba beszálltam, lépni is alig tudtam. A fizikai igénybevételtől távol tartom magam. De azért persze dolgozom” - mondta Pikó András józsefvárosi polgármester a 168 Órának adott, csütörtökön megjelent interjújában.

Koronavírus-fertőzéssel kezelték a Szent László Kórházban, azt mondták, 2-3 hónapig van védettsége. Egy-két napig úgy tűnt, akár intenzívre is kerülhet, erre végül nem került sor. De két hetet oxigénmaszkban töltött, 10-15 másodperces szünetekkel tudott csak beszélni. „Ha a maszkot levettem, nem kaptam levegőt. Kínzó, gyötrelmes érzés, pláne úgy, hogy halálfélelmed van. A kettő együtt: a fuldoklás, kombinálva a lelki félelemmel, okozott néhány gyötrelmes napot.”

Pikó András Fotó: botost/444.hu

Beszélt Balogh Lajos Paciról, a fertőzésben elhunyt, 27 éves kerületi képviselőről, akinek már javult az állapota, amikor visszaesett. Pikó azt mondta, ha nincs a fejében ez a történet, be se fekszik a kórházba, mert mindig rettegett tőle. Végül hagyta rábeszélni magát.

Háromágyas szobában feküdt, előfordult, hogy három-négy ápoló kiesett, ez nagyon is érezhető volt, mondta. Amikor jobban lett, beszélgetett velük, kiderült, hogy mindegyiküknek van külföldi ajánlata.

Pikó felesége és fiai is elkapták a vírust. „Az itthonlét most valóban újrakezdés. Más fénytörésben látom a világot. Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek.”