Elhunyt az olasz asszony, akinek a férje a kórház udvarán adott szerenádot

74 éves korában elhunyt Carla Bozzini. A rákbeteg asszony azután vált világhírűvé, hogy 81 éves férje, Stefano a covid miatt elrendelt látogatási tilalom miatt a kórház udvaráról szerenádozott neki.

Stefano Bozzini harmonikaszerenádjáról felvételek is készültek, amelyek aztán bejárták a világhálót. Tangóharmonikáján szerelmük meghatározó dalait játszotta el Castel San Giovanni kórházának udvarán.

Carla Bozzini tíz napot töltött kórházban, teszteket végeztek rajta. Utána hazaengedték, így a halál már szerető férje társaságában, otthonában érte. 47 évig voltak házasok.

"Carláért tettem, hogy megmutassam, mennyire szeretem, és megköszönjem mindazt, amit adott" - nyilatkozta Stefano még november 10-én, világhírűvé lett szerenádja után a Guardiannak. "Nem tudtam meglátogatni a kórházban, így hát az udvarra mentem a harmonikámmal. A szívem diktálta, hogy ezt tegyem. Ahogy meghallotta a zenét, kinézett az ablakon, így legalább láthattam" - mesélte. (Via The Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.