Valami gyanús Maradona halála körül, az argentin ügyészség házkutatást rendelt el

argentína
2020 november 29., 16:17

Házkutatást tartottak vasárnap Diego Maradona orvosának ingatlanjaiban - írja a Reuters.

Az argentin világbajnok haláláról eddig annyit lehetett tudni, hogy szerdán reggel Buenos Aires-i otthonában megállt a szíve. Az ügyvédje a következő napon arról twitelt, hogy a mentők a vészhívás után több mint fél óra után érkeztek csak ki a lakására, ezért Matias Moria a haláleset körülményeinek kivizsgálását követelte.

Nem tudni, hogy emiatt vagy ettől függetlenül történt-e, de az ügyben valóban nyomozás indult a hét második felében. Szombaton először Maradona családtagjait, illetve a vele kapcsolatban állókat hallgatták ki, hogy az ügyészség vasárnap arról adjon ki közleményt, miszerint a vallomások alapján olyan bizonyítékok kerültek a birtokukba, amik alapján házkutatást tartottak szükségesnek, amit a bíróság engedélyezett is.

A nyomozók Leopoldo Luque, Maradona orvosának lakását és rendelőjét kutatták át. Azt nem árulták el, hogy pontosan miért, és azt sem, hogy megtalálták-e, amit kerestek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.