Médiatörténelem: tényleg véget ér a Barátok közt

2020 november 30., hétfő 10:06

Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese megerősítette a Blikk hétfő reggeli értesülését:

22 év után valóban leveszik a műsorról a Barátok köztöt. „Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült” - mondta Kolosi a Sorozatwikinek.

Kolosi Péter

Szerinte akkor kezdődtek a bajok, amikor több mint öt éve távozott a sorozat addigi producere, Kalamár Tamás. Azután a sorozat „kreatív útvesztőbe” került. „Sokszor szóltunk a gyártó vezetőnek, hogy ha ezt az irányt folytatják, akkor el fogjuk veszíteni a Barátok közt nézőit, de nem hallgattak ránk. Később, amikor az Ufa Magyarországnak [a sorozat gyártója] új német vezetése lett, ők rögtön megértették, hogy mi a problémánk. Nagyon hamar változtattak is a produkció vezetésén, de sajnos úgy tűnik, hogy már késő volt.”

Kolosi azt mondta, a nyár második fele óta világos számukra, hogy a befejezést kell tervezni. Az utolsó epizódot jövő nyáron vetítik.