3 hülye halhatott volna meg az utasaikkal együtt az M7-esen, ha nincs a 3 gyorsan kapcsoló kamionos

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Tanulságos videót tett közzé a közútkezelő arról, hogy hogyan tört össze egy újabb, hivatalos nevén “ütközési energiaelnyelő berendezés”, de közben, hála három kamionsofőr gyors reflexeinek, hogyan sikerült elkerülni egy potenciális tömegbalesetet. 

Az eset az M7-esen történt az 83. kilométer táján, ahol a közútkezelősök a belső sávban javították az utat, amire az előző kilométereken többszörösen is felhívták a figyelmet. A járművükre szokás szerint rákapcsolták az utánfutószerű ütközéselnyelőt, ami olyan, mintha egy gigantikus párnát húznának maguk után.

Mint a videón jól látható, a jelzések ellenére egy 4 autóból álló konvoj tartott nagy sebességgel, fékezés nélkül a belső sávban álló közútkezelős teherautó felé, miközben a külső sávban egy 3 kamionból álló masszív menetoszlop haladt. 

A balfácánok közül az első, egy kisbusz még éppen időben vette észre az útakadályt ahhoz, hogy indexelve kivágjon jobbra, 

de úgy tűnt, hogy a szorosan mögötte haladó 3 személyautó elkerülhetelenül egymásba szalad. Csakhogy a kamionosok olyan ügyesen és egyszerre húzódtak le eggyel jobbra, hogy a középső személyautó a tényleg utolsó pillanatban képes volt kivágni kettejük közé, 

így csak az első személyautó csapódott az ütközéselnyelőbe, a sor végén haladó pedig így képes volt lefékezni ütközés nélkül. 

Ha a középső nem tud kimenekülni, a 3 autó garantáltan egymásba szalad.