35 milliárddal többet fizethet az állam Mészáros Lőrincék konzorciumának

Az eredetileg 70 milliárdra tervezett víz- és szennyvíz beruházási keretszerződést 105 milliárdra kellett módosítani, mivel a Mészáros és Mészáros Kft. által vezetett konzorciumnál pótmunkák merültek fel. 

Mészáros Lőrincék konzorciuma még 2016 szeptemberében kaptak megbízást nyílt eljárással a NFP – Nemzeti Fejlesztési Programirodától szennyvízelvezetési és -tisztítási, a hulladékgazdálkodási és az ivóvízminőség-javító beruházásokra Észak Magyarországon, amit uniós forrásból finanszíroznak. Mostanra azonban túllépték az eredeti  keretet, amit így 50 százalékkal meg kellett emelni. (via Napi.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.