A belga sajtó egy lemondott magyar képviselőt emleget a brüsszeli szexpartival kapcsolatban

Péntek este a brüsszeli rendőrség egy 25 fős szexpartin ütött rajta egy belvárosi épület első emeletén. A főleg férfiakból álló csoportot a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg. 

La Dernière Heure beszámolója szerint több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is részt vett az orgián. Az utóbbi állítólag az ereszcsatornán próbált elmenekülni, de a rendőrök elkapták. Ekkor a mentelmi jogára hivatkozott. A lap szerint a helyszínen a rendőrök drogokat is találtak.

Fotó: HLN

A legnépszerűbb belga lap, a HLN cikkében pedig egy fideszes képviselőt emlegetnek, aki meglepetésszerűen már le is mondott a mandátumáról.

Ezzel a lap Szájer Józsefre utalhat, aki vasárnap közölte, hogy a nap folyamán benyújtotta a lemondását David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének, döntése egy „hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot", mert egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelentett számára. 

Szájert a magyar és a belga számain is kerestük, sikertelenül.

Jaume Duch Guillot, az EP szóvivője a 444-nek annyit mondott, hogy a rendőrség egyelőre nem tájékoztatta a parlamentet az incidensről, így ők is csak annyit tudnak, amennyi a sajtóban megjelent. (The Brussels Times/HLN