Fidesz EP-csoportja: Szájer József az egyedüli helyes döntést hozta meg

POLITIKA
2020 december 01., 17:03

Rövid közleményben reagált a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja arra a hírre, hogy kiderült, a vasárnap lemondott Szájer József pénteken Brüsszelben egy olyan szexpartin vett részt, melyre a járvány miatt elrendelt gyülekezési törvények megsértése miatt lecsapott a rendőrség, és ahonnan a brüsszeli ügyészség közleménye szerint Szájer az ereszen át próbált meg megszökni, de végül vérző kézzel, táskájában pedig kábítószerrel kapták el a rendőrök.

A Fidesz EP-csoportja ezzel kapcsolatban ezt írta:

„Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.”

Szájer azután erősítette meg, hogy valóban ő az érintett magyar EP-képviselő, hogy belga lapok írtak az esetről. Azt azonban tagadja, hogy kábítószer lett volna a zömében férfiak részvételével zajló eseményen, mint írta, a megtalált „extasy tablettáról”: „Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom”.

A lemondását bejelentő Szájertől vasárnap még így búcsúzott a Fidesz Facebookon: