Trump hűséges igazságügyi minisztere se látja nyomát tömeges csalásnak a választáson

külföld
2020 december 01., 18:53

Nem mintha sok kétségünk lehetett volna az eddigi nyilatkozatok és jelentések alapján, de most már Donald Trump elnök közeli szövetségesének számító igazságügyi miniszter, William Barr is megerősítette, hogy a minisztériuma nem akadt olyan nagy léptékű csalás nyomára, ami miatt megváltozhatna az idei elnökválasztás végkimenetele, írja az Axios.

photo_camera Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Barr erről az AP hírügynökségnek beszélt kedden, és eddig a legmagasabb szintről jövő cáfolata annak az állításnak, amit Trump hangoztat rendszeresen, azaz hogy komoly csalások miatt nyert volna Joe Biden.

A miniszter elmondta azt is, hogy volt valóban egy feltételezés rendszerszintű csalásról, mely szerint a szavazatszámláló gépeket úgy programozták volna be, hogy el lehessen csalni a választást, de ezt kivizsgálták, és egyelőre nem találtak semmit, ami alátámasztaná ezt.

Trump ugyan már utalt arra, hogy hajlandó lesz az új elnök érkezésekor otthagyni a Fehér Házat, de közben a központi üzenete még mindig az, hogy ő nyert, és bíróságokon ezt be is fogja bizonyítani. Trump stábjából azonban eddig senki nem tudott előállni olyan bizonyítékkal, ami választási csalásra utalt volna.

Barr beszélt arról is a hírügynökségnek, hogy az FBI és az ügyészségek továbbra is vizsgálnak egyes bejelentéseket, de egyelőre nem találtak semmiféle bizonyítékot.