A dél-afrikai lottón ezeket a nyerőszámokat húzták ki: 5, 6, 7, 8, 9, 10

Hihetetlenül ritka számokat húztak ki kedd este a dél-afrikai nemzeti lottón, és miután húszan is eltalálták a furcsa számsort, sokat csalást kiáltottak, és vizsgálatot követelnek. A hat szám ugyanis ez volt: 5, 6, 7, 8, 9 és – mint PowerBall-szám – 10. A játékot szabályozó Nemzeti Lottóbizottság (NLC) szerint a hat egymást követő szám kombinációja példátlan, és megígérték, hogy megvizsgálják a sorsolást.

Bár nem ritka, hogy két játékos osztozik a jackpoton, több nyertes nagyon ritka, de 2003 márciusában 33 játékos is megnyerte a jackpotot.

A nyerőszámokat élő tévéadásban húzzák ki. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.