Messi 600 eurós büntetést kapott, mert a mezével emlékezett Maradonára

Spanyolország
2020 december 02., 19:02
comments 5

Lionel Messi és klubcsapata, a Barcelona együtt 780 eurós (kb. 280 ezer forintos) büntetést fizet, amiért az argentin labdarúgó a vasárnapi bajnoki meccsen a gólja után a mezét levéve az egy hete elhunyt világklasszis honfitársra, Diego Maradonára emlékezett.

photo_camera Fotó: J. Bassa/AFP

A spanyol szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében Messinek 600, a katalán klubnak pedig 180 eurót kell fizetnie. A Barcelona ugyan tiltakozott az eljárás miatt, mondván, hogy Messi csak Maradona emléke előtt tisztelgett a meze alatt viselt 10-es számú Newell's Old Boys-dresszel. A bizottság közleménye kiemelte, bár értékelik a gesztust, a mezlevételért sárga lappal büntetett játékos tette a szabálykönyv értelmében az indítéktól függetlenül büntetendő.

Messi a Newell's Old Boys szurkolója, a klubban gyerekként játszott, mielőtt 13 évesen Barcelonába igazolt. Maradona a pályafutása vége felé, 1993-ban rövid ideig volt a rosariói klub játékosa. Messi a Barcelona 4-0-ra megnyert hazai mérkőzésén a katalánok negyedik, egyben utolsó gólját szerezte a vendég Osasuna ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.