Játékokba rejtett ritka hüllőket találtak egy német reptéren

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A német bonni repülőtér vámján fennakadt 26 ritka hüllő, amiket a csempészek gyerekjátékokba rejtettek, írja a BBC.

A 26 hüllő közül hatot halva találtak a hatóságok, amik feltehetően megfulladtak, mivel a csempészek babákba varrták őket, így nem kaptak levegőt. A veszélyeztetettnek számító békagyíkokat, aligátor gyíkokat és teknősöket német magánvásárlóknak szánhatták.

A hatóságok jelenleg DNS-minták vizsgálatával próbálják kitalálni, hogy honnan eredhetnek a hüllők, hogy korábban is fogságban tartották-e őket vagy vadon éltek. Egyelőre annyit tudni, hogy két csomagban adták fel őket, az egyiket október 30-án, a másik november 8-án Mexikóból. A 16 túlélő hüllőt visszaküldték Mexikóba. 

A címlapkép csak illusztráció.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!