Játékokba rejtett ritka hüllőket találtak egy német reptéren

A német bonni repülőtér vámján fennakadt 26 ritka hüllő, amiket a csempészek gyerekjátékokba rejtettek, írja a BBC.

A 26 hüllő közül hatot halva találtak a hatóságok, amik feltehetően megfulladtak, mivel a csempészek babákba varrták őket, így nem kaptak levegőt. A veszélyeztetettnek számító békagyíkokat, aligátor gyíkokat és teknősöket német magánvásárlóknak szánhatták.

A hatóságok jelenleg DNS-minták vizsgálatával próbálják kitalálni, hogy honnan eredhetnek a hüllők, hogy korábban is fogságban tartották-e őket vagy vadon éltek. Egyelőre annyit tudni, hogy két csomagban adták fel őket, az egyiket október 30-án, a másik november 8-án Mexikóból. A 16 túlélő hüllőt visszaküldték Mexikóba. 

A címlapkép csak illusztráció.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.