Nem találtak bizonyítékot arra, hogy a svéd nő 30 éven keresztül fogvatartotta volna a fiát

külföld
2020 december 03., 14:08

Bizonyíték hiányában elengedték a rendőrök azt a svéd nőt, akit a lánya gyanúsított meg azzal, hogy a lakásukban fogvatartja a 40 éves bátyját, írja a BBC.

Két napja vette őrizetbe a svéd rendőrség a stockholmi 70 éves nőt, aki épp kórházban volt, amikor a lánya úgy döntött, hogy kihasználva anyja távollétét meglátogatja a bátyját, ugyanis azóta nem látta, mióta tinédzserként elköltözött otthonról. Amikor a lakáshoz ért, nyitva találta a sötét és vizelettől bűzlő lakást, belépve pedig hiába szólította a férfit, senki nem válaszolt. Később neszt hallott a konyhából, ahol a férfi egyedül ült egy sarokban az utcai lámpa fényénél, lábát térdig gyulladásos sebek borították, és szinte az összes foga hiányzott. Mikor meglátta a belépő rokont, felpattant, és a rokon nevét kezdte hajtogatni.

A nő ezután fordult a rendőrséghez,akik azzal vádoltak meg az anyát, hogy 30 éven keresztül fogvatartotta a férfit, de nem találtak bizonyítékot arra, hogy ez valóban a férfi akarata ellen lett volna. Ezt az is bizonyítja, hogy a nyomozók a lakásban nem találtak kötelet vagy bármi arra utaló jelet, hogy fizikailag akadályozta volna a férfit.

Az anya úgy nyilatkozott, hogy a fia egy felnőtt ember, aki bármikor elhagyhatja a lakást, amikor csak szeretné.