170 százalékkal drágult a Bitcoin és a yorkshire terrier

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Nem olvasta félre, egy kriptovaluta és egy nagyon kicsi, de nagyon szőrős kutyafajta árfolyamát hasonlítottuk össze. Pontosabban nem is mi, hanem a Bloomberg, amely viszonylag hosszú elemzést közölt arról, hogy milyen elképesztően drágulnak egyes kutyafajták, legalábbis a brit piacon. 

A koronavírus-járvány alatt, ahogy sokkal több ember töltött sokkal több időt otthon, nagyon megnőtt a kereslet a háziállatokra, első sorban a kutyákra. A Pets4Homes nevű oldal, amely a leendő gazdikat köti össze tenyésztőkkel és menhelyekkel, a járvány óta sokkal többen érdeklődnek a háziállatok iránt Nagy-Britanniában. Áprilisban és májusban volt a csúcs, akkor egy kutyahirdetésre több mint 400 érdeklődő volt, de novemberben is 300 körül járt a szám.

A piac alapszabályait követve pedig a nagyobb kereslet az árak emelkedésével járt, nem is akármilyennel. Az oldal adatai szerint átlagosan 131 százalékkal nőtt a kutyák ára a 2019-es harmadik negyedévhez képest. 

A kutyafajták Amazonja vagy SpaceX-e vagy nem is tudom mije a cocker spániel, egy ilyen fajtájú kutya 207 százalékkal drágább most, mint egy évvel korábban. Látszik az adatokon, hogy a britek leginkább a kis testű kutyákat keresik, közel 200 százalékkal drágábbak a jack russel terrierek és a border collie-k, de a Bitcoin árfolyamnövekedését lekörözte a springer spánielek és a cockapoo-k, vagyis a cocker spániekel és pudlik keverékei.

Aki viszont macskákba fektetett volna és abból akart volna meggazdagodni a brit állatpiacon, az nem járt olyan jól, a macskák ára átlagosan ugyanis csak 42 százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!