35 kilogramm marihuána egy autó hátsó ülésén és csomagtartójában

Több mint 87 millió forint értékben foglalt le kábítószert a rendőrség két férfitól, akiket szerdán a X. kerületben fogtak el. A rendőrség közleménye szerint miután a megtudták, hogy egy 30 éves férfi nagyobb mennyiségű kábítószert szállít Kőbányára egy 32 éves férfinak, a találkozón a nyomozók is megjelentek, akik a két férfit elfogták, egyikük autójában pedig 35 kilogramm marihuánát találtak, egy kilogrammos kiszerelésekben.

A két férfinél tartott házkutatásokon több mint 30 millió forint értékben három autót és mintegy 19 millió forintot foglaltak le. A 30 éves férfit kábítószer-kereskedelem, a 32 éves férfit pedig kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Előbbit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, utóbbi szabadlábon védekezhet.

(MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.