"Ennek a kockázatát harminc éve tudja mindenki a Jóskával kapcsolatban"

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Egy régi fideszes1 barátja és harcostársa két évtizeddel ezelőtt bevallotta Bayer Zsoltnak, hogy azért szeret Thaiföldre járni, mert ott “kisfiúk is rendelkezésre állnak”. Ezt maga Bayer mesélte el a Hír Tv csütörtök esti, Háttérkép című műsorában, amelynek elején a Szájer-ügyet elemezte fideszes szempontból vendégeivel, Bogár Lászlóval és Boros Imrével. 

Az adásban ezen kívül is több tanulságos dolog is kiderült arról, milyen titkai lehetnek a fideszes belső körnek. Bogár László például nyíltan beszélt róla, hogy a pártban harminc éve tudja "mindenki", hogy milyen kockázatok vannak "Jóskával kapcsolatban".

Az adást Bayer azzal kezdte, hogy ezt a “nagy szőrös varangyot nyeljük le”, és mint hamar kiderült, a szőrös varangyon a Fidesz-alapító Szájer József  brüsszeli szexpartis lebukását értette. 

Bayer bevezetőjéből az is kiderült, hogy nem azzal volt problémája, hogy Szájer titkolózott vagy hogy megsértette a járványügyi előírásokat, hanem azzal, hogy mikor tett ilyet. Arról beszélt ugyanis, hogy “megbocsáthatatlan”, hogy a Fidesz-alapítók, sőt az egész párt “legmagasabb intellektusú, legokosabb” embere “ennyire hülye” legyen. Mármint annyira hülye, hogy pont most tegyen ilyet, amikor a kormány vétózik és “élet-halálharcot vív az egész Soros-hálózattal”, vagyis Lengyelországot kivéve az összes EU-tagállammal.

“Ilyenkor ezt megcsinálni ez egy olyan fokú felelőtlenség és ostobaság, amit nem bírok elhelyezni a fejemben” - vallotta be Bayer.

Azt, hogy a Szájer-ügy milyen mélységben zaklathatta fel a Fidesz belső körét, jól példázta az első hozzászóló,  Bogár László közgazdász, a párt fontos háttérembere, aki az első Orbán-kormány idején a miniszterelnöki hivatal államtitkára volt. Ő ugyanis szó szerint azt a következtetést vonta le Szájer botrányából, hogy

a világ rohamos gyorsasággal halad az apokalüpszosz vagyis az apokalipszis felé. Ki fog derülni, hogy az anyagi-fizikai valóság egy semmi. Egy hindu mitológia szerinti fátyol.

“Csődöt mondtunk, Zsoca. Csődöt mondott az okosság és az okság” - foglalta össze érzéseit a háttérhatalom-szakértő. A Fidesz intellektuális holdudvarának meghatározó figurája szerint

“Időzített száz megatonnás hidrogénbomba minden emberi lény.”

Bayer ezután anekdotázott arról, hogy tudomása van arról, hogy egy egykori fideszes politikus 1 barátja gyakorló pedofil, aki ezt állítólag maga vallotta be neki, de a sztorizásból nem derült ki, hogy miért titkolta ezt el húsz éven keresztül, eddig a tévéadásig. Bayer a Thaiföldön kisfiúkra vadászó “barátunk, harcostársunk” sztoriját annak a tézisének az illusztrálására hozta fel, miszerint 

“Az elfajzás bármely formája az biztos, hogy egy lefelé tartó spirál.”

A történet felidézése után Bayer leszögezte:

“De Szájer József nem ilyen.(...) Szájer József egy morális lény.”

Bayer szerint attól, hogy Szájer ki tudja, mióta küzd a "rettenetes démonaival", még a jót méltányolta a világból, csak nem tudta elkerülni ezt a bizonyos lefelé tartó spirált.

Ebből a részből és az egész adásból úgy tűnt, hogy a beszélgető partnerek nem a védekezés nélküli csoportszexet tartják rettenetes démoni dolognak egy világjárvány idején, hanem önmagában azt, hogy Szájer meleg.

Abban egyetértettek, hogy az extasy csakis tistkosszolgálati akció révén kerülhetett a lemnondott EP-képviselő csomagjába.

"30 éve ismerem, most ráteszem a fejemet, hogy Szájer József életében nem drogozott." - mondta Bayer, aki szerint

"Az, hogy ő önmagában egy homoszexuális partin vett részt, ezzel önmagában nem tudnák ezen a szinten diszkreditálni, hiszen ma már felvilágosult nyugati körökben ez nemhogy nem bűn, ez az erény maga. (...) Ezért kellett behozni a drogügyet."

Bogár azért visszatért a homoszexualitásra, mondván:

"Ennek a kockázatát harminc éve tudja mindenki a Jóskával kapcsolatban"

Update 1: A cikkem megjelenése után nem sokkal Bayer Zsolt a blogjában reagált erre az írásra, azt állítva, hogy a régi pedofil ügyet felidézve nem fideszes politkusról beszélt, azaz Bayer szavaival:

"Na, te fasz, figyelj erősen: nem beszéltem fideszes politikusról. Egy régi barátról beszéltem. És te kurvára nem akarod tudni, hogy ki is az illető..."

A cikk elejébe is belinkelt felvételen jól látható és hallható, hogy Bayer a két, vállaltan fideszes beszélgetőpartnerének "egykor volt barátunk, harcostársunk"-ként definiálta a pedofil sztori főszereplőjét, aki előbb megvallotta neki, hogy meleg, majd két évvel később azt, hogy kisfiúk miatt jár Thaiföldre. A szituációból, a beszélgetők személyéből és a szóhasználatból egyértelmű, hogy egykori fideszesről van szó, akit én a cikk egy pontján emiatt "fideszes politikus"-ként írtam le. Eszerint tévedtem. Bayer ugyanis azt állítja, hogy ez a harcostárs nem volt politikus, csak egy pedofil barát és harcostárs.