"Ennek a kockázatát harminc éve tudja mindenki a Jóskával kapcsolatban"

politika
2020 december 04., 05:22

Egy régi fideszes1 barátja és harcostársa két évtizeddel ezelőtt bevallotta Bayer Zsoltnak, hogy azért szeret Thaiföldre járni, mert ott “kisfiúk is rendelkezésre állnak”. Ezt maga Bayer mesélte el a Hír Tv csütörtök esti, Háttérkép című műsorában, amelynek elején a Szájer-ügyet elemezte fideszes szempontból vendégeivel, Bogár Lászlóval és Boros Imrével.

link Forrás

Az adásban ezen kívül is több tanulságos dolog is kiderült arról, milyen titkai lehetnek a fideszes belső körnek. Bogár László például nyíltan beszélt róla, hogy a pártban harminc éve tudja "mindenki", hogy milyen kockázatok vannak "Jóskával kapcsolatban".

Az adást Bayer azzal kezdte, hogy ezt a “nagy szőrös varangyot nyeljük le”, és mint hamar kiderült, a szőrös varangyon a Fidesz-alapító Szájer József brüsszeli szexpartis lebukását értette.

Bayer bevezetőjéből az is kiderült, hogy nem azzal volt problémája, hogy Szájer titkolózott vagy hogy megsértette a járványügyi előírásokat, hanem azzal, hogy mikor tett ilyet. Arról beszélt ugyanis, hogy “megbocsáthatatlan”, hogy a Fidesz-alapítók, sőt az egész párt “legmagasabb intellektusú, legokosabb” embere “ennyire hülye” legyen. Mármint annyira hülye, hogy pont most tegyen ilyet, amikor a kormány vétózik és “élet-halálharcot vív az egész Soros-hálózattal”, vagyis Lengyelországot kivéve az összes EU-tagállammal.

“Ilyenkor ezt megcsinálni ez egy olyan fokú felelőtlenség és ostobaság, amit nem bírok elhelyezni a fejemben” - vallotta be Bayer.

Azt, hogy a Szájer-ügy milyen mélységben zaklathatta fel a Fidesz belső körét, jól példázta az első hozzászóló, Bogár László közgazdász, a párt fontos háttérembere, aki az első Orbán-kormány idején a miniszterelnöki hivatal államtitkára volt. Ő ugyanis szó szerint azt a következtetést vonta le Szájer botrányából, hogy

a világ rohamos gyorsasággal halad az apokalüpszosz vagyis az apokalipszis felé. Ki fog derülni, hogy az anyagi-fizikai valóság egy semmi. Egy hindu mitológia szerinti fátyol.

“Csődöt mondtunk, Zsoca. Csődöt mondott az okosság és az okság” - foglalta össze érzéseit a háttérhatalom-szakértő. A Fidesz intellektuális holdudvarának meghatározó figurája szerint

“Időzített száz megatonnás hidrogénbomba minden emberi lény.”

Bayer ezután anekdotázott arról, hogy tudomása van arról, hogy egy egykori fideszes politikus 1 barátja gyakorló pedofil, aki ezt állítólag maga vallotta be neki, de a sztorizásból nem derült ki, hogy miért titkolta ezt el húsz éven keresztül, eddig a tévéadásig. Bayer a Thaiföldön kisfiúkra vadászó “barátunk, harcostársunk” sztoriját annak a tézisének az illusztrálására hozta fel, miszerint

“Az elfajzás bármely formája az biztos, hogy egy lefelé tartó spirál.”

A történet felidézése után Bayer leszögezte:

“De Szájer József nem ilyen.(...) Szájer József egy morális lény.”

Bayer szerint attól, hogy Szájer ki tudja, mióta küzd a "rettenetes démonaival", még a jót méltányolta a világból, csak nem tudta elkerülni ezt a bizonyos lefelé tartó spirált.

Ebből a részből és az egész adásból úgy tűnt, hogy a beszélgető partnerek nem a védekezés nélküli csoportszexet tartják rettenetes démoni dolognak egy világjárvány idején, hanem önmagában azt, hogy Szájer meleg.

Abban egyetértettek, hogy az extasy csakis tistkosszolgálati akció révén kerülhetett a lemnondott EP-képviselő csomagjába.

"30 éve ismerem, most ráteszem a fejemet, hogy Szájer József életében nem drogozott." - mondta Bayer, aki szerint

"Az, hogy ő önmagában egy homoszexuális partin vett részt, ezzel önmagában nem tudnák ezen a szinten diszkreditálni, hiszen ma már felvilágosult nyugati körökben ez nemhogy nem bűn, ez az erény maga. (...) Ezért kellett behozni a drogügyet."

Bogár azért visszatért a homoszexualitásra, mondván:

"Ennek a kockázatát harminc éve tudja mindenki a Jóskával kapcsolatban"

Update 1: A cikkem megjelenése után nem sokkal Bayer Zsolt a blogjában reagált erre az írásra, azt állítva, hogy a régi pedofil ügyet felidézve nem fideszes politkusról beszélt, azaz Bayer szavaival:

"Na, te fasz, figyelj erősen: nem beszéltem fideszes politikusról. Egy régi barátról beszéltem. És te kurvára nem akarod tudni, hogy ki is az illető..."

A cikk elejébe is belinkelt felvételen jól látható és hallható, hogy Bayer a két, vállaltan fideszes beszélgetőpartnerének "egykor volt barátunk, harcostársunk"-ként definiálta a pedofil sztori főszereplőjét, aki előbb megvallotta neki, hogy meleg, majd két évvel később azt, hogy kisfiúk miatt jár Thaiföldre. A szituációból, a beszélgetők személyéből és a szóhasználatból egyértelmű, hogy egykori fideszesről van szó, akit én a cikk egy pontján emiatt "fideszes politikus"-ként írtam le. Eszerint tévedtem. Bayer ugyanis azt állítja, hogy ez a harcostárs nem volt politikus, csak egy pedofil barát és harcostárs.