Megerőszakolta a 6 és 7 éves unokahúgait egy szentesi férfi

2020 december 7., hétfő 8:17

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata szerint egy szentesi férfi 2019-ben az egy alkalommal a testvére 6 éves kislányát, egy elhagyatott szentesi temetőbe csalta, majd ott őt szexuálisan bántalmazta. A férfi még ugyanabban az évben a másik testvérének a 7 éves lányunokájával a gyermek szüleinek lakásán szintén szexuális cselekményt végzett. A férfit 2 rendbeli szexuális erőszak bűntettével vádolják.

A Szegedi Törvényszék a férfi letartóztatását a főügyészség indítványára az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta, mivel fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, továbbá tartani kell attól, hogy a férfi a bizonyítási eljárást a tanúkon keresztül befolyásolná, vagy újabb hasonló bűncselekményeket követne el.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványt tett a Szegedi Törvényszék végzésének a helybenhagyására, amellyel a 2 rendbeli szexuális erőszak bűntettével vádolt szentesi férfi letartóztatását a vádemelést követően fenntartotta.

Az elsőfokú végzés ellen a férfi jelentett be fellebbezést. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a törvényszék indokaival egyetértve a fellebbezést nem tartotta alaposnak, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt. A fellebbezésről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt. A férfi 5 évtől 25 évig terjedő börtönt kaphat. (Ügyészség)