2 év letöltendőt és 2 év felfüggesztettet kért az ügyész Nicolas Sarkozyre

Az ügyész a párizsi büntetőbíróságon 2 év letöltendő és 2 év felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a befolyással való üzérkedéssel és korrupcióval gyanúsított Nicolas Sarkozyre.

Nicolas Sarkozy volt francia államfő 2017. november 22-én.Fotó: GUILLAUME SOUVANT/AFP

A volt francia államfőt és ügyvédjét azzal vádolják, hogy meg akartak vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. A vádhatóság az ügy másik két szereplőjére is hasonló büntetés kiszabását indítványozta, és javasolta, hogy a bírót 5 évre tiltsák el a hivatása gyakorlásától.

Nicolas Sarkozy ellen több eljárás is folyamatban van, de ez az első, ami bírósági szakaszba került, és az első alkalom az 1958 óta tartó V. köztársaság történetében, hogy korrupció gyanújával kell egy volt köztársasági elnöknek bíróság elé állnia. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó