Nem választhatunk, hogy milyen vakcinát kérünk

POLITIKA
2020 december 08., 12:53

Müller Cecília az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján azt mondta, a kormány 17,5 millió adag vakcinát kötött le a különböző gyártóknál. Jelenleg egyetlen engedélyezett oltóanyag sincs az országban, de a kormányzati oldalon már lehet regisztrálni a későbbi oltásra.

Az orosz vakcináról azt mondta, a vakcinát és a dokumentációját is vizsgálják. A kínai oltóanyag dokumentációja is hamarosan érkezik.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem választhatjuk meg, hogy melyik vakcinát adatjuk be magunknak, azt lehet majd kérni, amit a hatóságok engedélyeztek és a szakemberek hatásosnak és biztonságosnak tartanak.

link Forrás

Ez nem pont az, amit Orbán Viktor ígért. A miniszterelnök október végén még arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy „könnyen lehetséges, hogy elő tudjuk idézni azt az állapotot, hogy valamikor tavasszal nem egy, hanem kettő vagy három fajta vakcina is lesz Magyarországon, és ki miben bízik, tud választani abból, hogyha be akarja magát oltatni, akkor melyiket kérje. Nem mondom, hogy korlátlan mennyiségben lesz az elején, de még egyszer mondom: két-három hónapot kell a legnagyobb bajban lévőknek kibírni, és utána áprilistól pedig mindannyian meg fogunk szabadulni ettől az egész járványtól. Április az, amikor azt mondhatom, hogy nagy valószínűséggel győzelmet hirdethetünk a járvány ellen”.

Címlap illusztráció: Kiss Bence/444.hu