Öt hónap felfüggesztettet kapott a francia férfi, aki lelőtt és felnyársalt egy lármás kakast

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Egy francia férfit annyira bosszantott egy Marcel nevű kakas kukorékolása Ardéche-ben, hogy lelőtte, majd felnyársalta a szárnyast - írja a BBC. Tettéért, melyet még májusban követett el, öt hónap felfüggesztett börtönt és 300 euró pénzbüntetést kapott, valamint három évig nem viselhet fegyvert.

Marcel gazdája, Sebastien Verney igazságot követelt elhunyt kakasának, petíciót is indított, melyet eddig majdnem 100 ezer ember írt alá. 

A büntetésről Verney az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy az nem teszi jóvá azt, ami történt. A petícióban rettenetes tragédiaként említi az esetet, és felhívja a figyelmet arra is, hogy nem kéne hagyni, hogy a vidék „múzeummá változzon”.

„Mi lesz a következő? A vadgerlék búgása, az aratás, a növekvő paradicsom, a szamár bőgése, a harangszó vagy a legeltetés?” - teszi fel a drámai kérdést Marcel tulajdonosa. 

Tavaly a francia bíróság ítélkezett egy hasonló ügyben, és úgy döntött, a kakaskukorékolásra panaszkodó szomszédokkal szemben a kakas gazdájának ad igazat. 

(A címlapfotó illusztráció, nem a szóban forgó Marcel látható rajta.)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!