Öt hónap felfüggesztettet kapott a francia férfi, aki lelőtt és felnyársalt egy lármás kakast

ÁLLAT
2020 december 08., 07:23

Egy francia férfit annyira bosszantott egy Marcel nevű kakas kukorékolása Ardéche-ben, hogy lelőtte, majd felnyársalta a szárnyast - írja a BBC. Tettéért, melyet még májusban követett el, öt hónap felfüggesztett börtönt és 300 euró pénzbüntetést kapott, valamint három évig nem viselhet fegyvert.

Marcel gazdája, Sebastien Verney igazságot követelt elhunyt kakasának, petíciót is indított, melyet eddig majdnem 100 ezer ember írt alá.

A büntetésről Verney az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy az nem teszi jóvá azt, ami történt. A petícióban rettenetes tragédiaként említi az esetet, és felhívja a figyelmet arra is, hogy nem kéne hagyni, hogy a vidék „múzeummá változzon”.

„Mi lesz a következő? A vadgerlék búgása, az aratás, a növekvő paradicsom, a szamár bőgése, a harangszó vagy a legeltetés?” - teszi fel a drámai kérdést Marcel tulajdonosa.

Tavaly a francia bíróság ítélkezett egy hasonló ügyben, és úgy döntött, a kakaskukorékolásra panaszkodó szomszédokkal szemben a kakas gazdájának ad igazat.

(A címlapfotó illusztráció, nem a szóban forgó Marcel látható rajta.)