WHO: Idén karácsonykor nincs ölelgetés

Az Egészségügyi világszervezet, vagyis a WHO veszélyhelyzeti igazgatója, Michael Ryan kérte ezt Genfben egy sajtóértekezleten, miután arról kérdezték, az ölelés szoros kontaktusnak számít-e.

Ryan válaszában „kellemetlennek” nevezte, hogy a szeretet megnyilvánulását ölelés formájában mellőzni kell, de mint mondta, ez most létfontosságú, mivel „rémisztőek” a járvány adatai.

A koronavírusjárvány a legtöbb halálos áldozatot a világ országai közül eddig az Egyesült Államokban szedte, a halottak száma már 280 ezer felett van.

Novemberben Chris Whitty, az Egyesült Királyság tisztifőorvosa is azzal fordult a lakossághoz, hogy tartózkodjanak idén karácsonykor az idős rokonok ölelgetésétől, hogy a következő karácsonykor megölelhessék őket. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.