Franciaországban megkezdődhet a tökéletes katonák fejlesztése

külföld
2020 december 09., 19:56

Implantátumokkal és más technológiai eszközökkel megerősített szuperkatonák fejlesztésébe kezdhet a francia hadsereg, ami megkapta a felhatalmazást a kutatások és kísérletek megkezdésére. Az ezt megalapozó jelentésükben arra hivatkoztak, hogy más országok is szuperkatonák fejlesztésére törekednek.

A francia védelmi miniszter, Florence Parly a múlt héten egy beszédében azt mondta, hogy egyelőre még nem tervezik "invazív" technológiák, vagyis a jövő katonáinak testébe építhető implantátumok azonnali fejlesztését, de "szembe kell néznünk a tényekkel, nem mindenki osztja aggályainkat, és készen kell állnunk rá, bármit is tartogasson a jövő".

A katonai etikai bizottság most nyilvánosságra hozott jelentésében azt írja, hogy az emberiség már rég keresi a Fizikai és szellemi képességeinek kiterjesztését a háborúzás érdekében, ezek pedig "végső soron elvezethetnek ahhoz, hogy a katonák testébe szereljenek teljesítményfokozó eszközöket". A lehetséges fejlesztések közé sorolják azokat az implantátumokat, amelyekkel növelhető a nagyagy kapacitása, vagy amelyek segíthetnek a katonáknak az ellenség azonosításában, hasonlóan a harci repülők idegen-barát felismerőrendszeréhez. (Via BBC)