„Hihetetlen, mennyi besavanyodott, praeklimaxos, anhedóniás, BPSZ-ben szenvedő hülye liba él ebben az országban” - osztotta ki a főorvos a szeparált mikulásjelmezes újszülöttek fotóján kiakadó kommentelőket

Mikulásjelmezes újszülöttekről készült fotót tett közzé Facebook-oldalán az Orosházi Kórház december 6-án. A kedveskedésnek szánt bulvárposztról a Telex is hírt adott, a kórházé mellett a portál Facebook-posztja alatt is több kommentelő igyekezett azóta kifejteni: szerintük a szeparált mikulásbabák szinte hagyománnyá vált fotózása rossz, az anyák és a gyerekek jogait egyaránt sértő gyakorlatot: az anya és az újszülött kórházi elválasztását jeleníti meg, és egyúttal normalizálja is azt.

Velük szemben lépett akcióba a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának főorvosa, Huhn Lajos, aki útszéli stílusban osztotta ki a kép miatt háborgókat, egyik kommentjében találékonyan egy betűszóval nevezve b*szatlan p*csáknak őket.

A kórház posztja alól azóta törölték a főorvos durva hozzászólásait, de a Békés Szülésért Támogatókör megmentette ezeket is az utókornak, és egyúttal panaszlevelet küldött a kórház betegjogi képviselőjének, a kórházigazgatóságnak és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Etikai Bizottságának is, hogy reagáljanak a történtekre.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.