Szlovákiában tovább szigorítanak a járványügyi szabályokon

járvány
2020 december 09., 18:53

Szigorítaná és kiterjesztené a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket a szlovák kormány. Mindezt a járványhelyzet romlásával indokolták Szlovákiában, ahol az elmúlt két hétben egymillió lakosra vetítve 62 halálos áldozata volt a járványnak, míg Magyarországon ugyanebben az időszakban 219.

December 11-i hatállyal már az éttermek teraszai se nyithatnak ki, csak elvitelre szolgálhatják ki a vendégeiket. December 14-től a szállodákban és síközpontokban csak olyan vendégeket fogadhatnak, akik 72 óránál nem régebbi teszttel tudják igazolni, hogy nem fertőzöttek.

December 21-től pedig legalább három hétre az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak és a drogériák kivételével minden üzletet bezárnak, belenyújtva a szolgáltatásokat nyújtó üzlethelyiségeket is, illetve általános szünetet rendelnek el az oktatási intézményekben.

A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ szerdán közétett adatai szerint Szlovákiában kedden több mint 13 ezer Covid-tesztet végeztek, s ezek alapján 2564 új fertőzöttet regisztráltak. Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma október közepén ugrott meg, az utóbbi hetekben ismét enyhe emelkedésnek indult, az elmúlt tíz napban átlagban kétezres napi új esetszámot mutat. (Via MTI)