Japánba megérkezett a járvány harmadik hulláma

külföld
2020 december 10., 11:03

November közepe óta folyamatosan emelkedik az egy nap alatt diagnosztizált új fertőzöttek száma Japánban, a hatóságok arra figyelmeztetik az embereket, hogy legyenek elővigyázatosabbak, és inkább ne utazzanak sehova az ünnepek idején.

Szerdán országosan 2802 új esetet jelentettek, ilyen magas számot egy nap alatt eddig még nem regisztráltak az országban. Tokióban csütörtökön 602 új esetet regisztráltak, ott ez szintén rekord.

Koike Juriko tokiói kormányzó arra szólította fel a helyieket, különösen az időseket, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonukat. A tokiói hatóságok azt is javasolták, hogy a szórakozóhelyek december közepéig a szokásosnál korábban zárjanak be.

Japánban a koronavírus-járvány mindeddig nem robbant be olyan súlyosan, mint Európában és az Egyesült Államokban, de a fertőzöttek számának mostani megugrása arra utal, hogy a járvány újabb hulláma vette kezdetét. A 126 millió lakosú országban eddig 168 573 fertőzöttet azonosítottak, és 2465 halálesetet hoznak összefüggésbe a járvánnyal.