Kiderült, hogy mi az Istenre tudott még 2,4 milliárd forint tao-támogatást kérni Orbán felcsúti fociakadémiája

bűnügy
2020 december 10., 18:49

Ma délelőtt tettük föl a kérdést, hogy "mi az Istenre tudott még 2,4 milliárd forint tao-támogatást kérni Orbán felgyúti fociakadémiája?". Tegnap, a cikk írásakor még nem tudtuk a választ, de ma a G7 rájött.

Kapaszkodjanak meg valamibe erősen: Orbán Viktor miniszterelnök fociakadémiája egy olyan sportszállóra kapott most 2,4 milliárd forintnyi eltérített adót, vagyis közpénzt, amire 2017 óta eddig már csaknem nyolcmilliárd forintot kapott, és amire jelen állás szerint saját pénzből egy fillért se kell már költenie. Eredetileg a beruházás 30 százalékát önerőből kellett volna fedeznie az alapítványnak, de idén márciusban úgy változtak a jogszabályok, hogy már erre sincs szükség, így a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány azt az 1,7 milliárd forintot is megkapta, amit eredetileg saját zsebből kellett volna előteremtenie.

Így összességében a legújabb támogatással együtt már tízmilliárd forintjába kerül a magyar adófizetőknek a Felcsútra "érkező vendégek kényelmes kiszolgálását" biztosító sportszálló.